Pujada al Turó de l'Home


A primers d'any en Lluis de Platanbike em va demanar si volia preparar una ruta pel Montseny i ser-ne el guia en una sortida del grup, em va agradar la proposta i m'hi vaig comprometre. Ja coneixia la zona per haver-hi estat en diferents ocasions a peu i en btt, la preparació doncs semblava cosa senzilla, vaig cercar rutes per la zona a Wikiloc i en vaig trobar un piló però totes acabaven pujant fins el cim per la carretera, això ja ho havia fet l'any passat en la Girona-Montseny i em semblava molt aburrit i pesat.. si es va en btt es va per camins i corriols, osti!

Vaig pensar en una ruta que havia fet a peu ja fa força temps des de la font de Passavets fins al Turó de l'Home, una ruta molt bonica que puja fent ziga-zagues travessant fagedes i castanyers però no sabia si seria bona idea de pujar-hi en bici, em semblava una mica descabellat, però com que les coses descabellades sempre em tempten vaig anar un dia amb la Roser per tornar-la fer a peu i calcular sobre el terreny si era prou ciclable, em va semblar que sí i ja no vaig mirar res més... es pujaria pel dret... amb un parell d'ous!!

Hem sortit d'Arbúcies sobre les 10 del matí i em anat per la pista que puja fins a la GI-5114  passant per El Vilar, masia on hi ha el peatge per als automòbils que vulguin fer us de la pista, nosaltres com que anàvem en bici no em pagat. Després de varies aturades per a esperar el ressagats i d'uns mil metres de desnivell em arribat a l'encreuament de la carretera a les 12, allà hem fet dos grups els llançats (la majoria) que pujaríem fins a dalt per la ruta d'a peu (450 m de desnivell en 4 km ) i els assenyats que ens esperarien a Santa Fe de Montseny per a baixar després junts fins a Arbúcies. La primera meitat de la pujada, molt bé, el terreny estava sec i em pujat sense posar casi peu a terra... el plat petit, el cul a la punta del sellò (no s'hauria de dir sellonet?) i anar dosificant les forces, la segona meitat ja ha estat una altre cosa... terreny molt trencat amb pedruscos grossos que feien impossible pujar sobre la bici en molts llocs, però en general ha anat bé, no crec que haguem fet més d'un 10% a peu. a partir d'ara hi haurà a Wikiloc una ruta alternativa per a pujar al Turó de l'Home. Ens fem quatre fotos a dalt i decidim baixar per la carretera fins a Santa Fe de Montseny perquè son més de la una i tenim taula reservada per a les dues a Arbúcies. La baixada resulta força entrebancada i acabem arribant al restaurant a les quatre menys deu... sort que érem vint-i-dos, si arribem a ser quatre ........................................................................ens foten fora sense contemplacions!!

El restaurant és el Paller d'en Parera, situat dins un polígon industrial cosa que vol dir bona cuina proletària (menú de 8,50 € i bona relació qualitat/preu) 
Resumint: una sortida original, bonica, en companyia de gent molt maca i bon dinar, perfecte!!


Podeu descarregar-vos el track a Wikiloc

....Gràfica....................................................................IBP Index


2 comentaris:

Quique ha dit...

Hola Jordi. Bona ruta, si senyor, i amb un parell... Ja m'ha dit en Pere que es va fer dur a estones. Ara vaig a mirar el teu track i valorar-lo pel meu Girona - Turó de l'Home que, si tot va bé, serà per principis de novembre. Ja t'ho diré per si t'animes. Que vagi bé.

Jordi ha dit...

Bones Quique, és molt millor pujar pel camí d'a peu que per la carretera, hi ha algun tall que s'ha de fer a peu però és molt més entretingut, molt més bonic de fer i agraït en arribar.
Ja em dirás alguna cosa quan tingueu data concreta
Fins ara.

VISITES

Amb la tecnologia de Blogger.

Seguidors